10 аспектів, яких допомагає врахувати інструмент дизайну кабін ліфтів для створення ідеального ліфта для вашої будівлі

10 аспектів, яких допомагає врахувати інструмент проєктування кабін ліфтів для створення ідеального ліфта для вашої будівлі

Шановні розробники кабін ліфтів, дозвольте мені розповісти, як можна форсувати творчу складову процесу проєктування для створення дизайну, який би доповнював ваше загальне бачення, за допомогою онлайн-інструментів KONE.

Ласкаво прошу до мого третього блогу, який присвячено інструментам онлайн-планування та проєктування KONE. Ви знову тут, тож, мабуть, мені вдалося вас зацікавити.

Добре! Поговоримо про естетику. Ця тема має стосуватися вас.

Минулого разу ми детально розглянули процес планування та різні способи, у які KONE Elevator Planner, KONE Escalator Planner і KONE Car Designer можуть полегшити ваше життя, виконуючи за вас математичні розрахунки та звільняючи ваш час для більш творчих етапів проєктування будівлі.

Цього разу ми поринемо у світ проєктувальників та дизайнерів, і я розповім, як інструмент KONE Car Designer може допомогти реалізувати вашу творчу концепцію, дозволяючи експериментувати з різними кольорами, матеріалами, функціональними рішеннями, освітленням та іншими можливостями створення стилю.

Доступний в онлайн-версії та у вигляді мобільного застосунку, інструмент не тільки дозволяє поєднувати та порівнювати готові варіанти зі спектра дизайнерських рішень KONE (до речі, KONE пропонує найширший та найбільш гнучкий вибір рішень на ринку), але й візуалізувати з високим рівнем достовірності реальні умови, що створюються для користувача.

Ви зможете в буквальному сенсі побачити, відчути й оцінити те, наскільки ваш ліфт впишіться у вашу будівлю, і які відчуття виникатимуть під час поїздок у вашому майбутньому ліфті.

3D-зображення забезпечують чудову якість візуалізації, при цьому інструмент надійно працює на комп’ютері, телефоні або планшеті. KONE Car Designer є єдиним інструментом 3D-проєктування ліфтів, що пропонується на ринку.

Отже, без зайвих слів перейдемо до отримання наочного уявлення!

Створення ідеального ліфта

Інструмент для проєктування кабіни ліфта дозволяє з дуже високим рівнем достовірності відтворити сприйняття інтер’єру користувачем.
Інструмент для проєктування кабіни ліфта дозволяє з дуже високим рівнем достовірності відтворити сприйняття інтер’єру користувачем.

Кожен ліфт має вигляд і стиль, які створюють цінність... або не створюють.

Все залежить від того, скільки розумових зусиль було витрачено під час проєктування. Спроєктований вами ліфт може бути стильною прикрасою і доповнювати потужний ефект від вашої будівлі — фігурально кажучи, як вишенька на торті — або бути непривабливою металевою коробкою, що викликає клаустрофобію та псує враження відвідувачів при переміщенні з вестибюля на інші поверхи.

Немає сенсу простягати руки догори й казати: «Але ж я не уявляв, що він виглядатиме саме так!». Це не дуже переконливий аргумент, оскільки KONE Car Designer ТОЧНО покаже вам, як виглядатиме ваш ліфт, і чи він відповідатиме стилю вашої будівлі.

Зрозуміло, в певних проєктах конструкція ліфтів продиктована його пріоритетними функціональними властивостями. Наприклад, у лікарнях зовнішній вигляд ліфта є менш важливим, ніж аспекти гігієни, використання довговічних компонентів та матеріалів, що легко очищуються. У будівлях, розрахованих на людей похилого віку або людей з порушенням зору, важливо передбачити високу контрастність між різними елементами інтер’єра для допомоги в орієнтуванні. Зовнішня привабливість не завжди є пріоритетом — іноді важливіше функціональність і те, чи підходить дизайн для цільової групи.

Разом з тим інші проєкти можуть передбачати створення найсучасніших умов для користувачів, які сприятимуть підтримці іміджу або бренду компанії. Незалежно від ситуації, можна використовувати інструменти KONE Car Designer для того, щоб вивчити, перевірити та визначити, чи відповідає ваш ліфт вимогам, та чи доповнює він ваші задуми.

Отже, вибір за вами. Чи бажаєте ви пропонувати оптимальні функціональні можливості або сирі компромісні рішення? Чи хочете ви зіпсувати привабливість вашої будівлі через ліфт, який сприйматиметься як «таке собі», або ж ви віддасте перевагу покращенню свого проєкту з використанням елементів, які дозволять досягнути наступного рівня творчого бачення?

Інструменти KONE Car Designer можна використовувати на будь-якому етапі проєктування будівлі, планування та закупівлі обладнання для нових будівель та будівель, що вже існують. Компанія KONE пропонує безліч продуктів, які підійдуть для нового будівництва, повної заміни або навіть модернізації інтер’єра наявного ліфта.

Дізнайтеся, як KONE Car Designer може допомогти вам.

1. З чого почати? Дозвольте інструменту надихнути вас!

Інструмент для проєктування кабін ліфтів здатен допомогти визначити правильний напрямок майбутнього проєкту.
Інструмент для проєктування кабін ліфтів здатен допомогти визначити правильний напрямок майбутнього проєкту.

На ранніх етапах розробки та планування концепції, KONE Car Designer допоможе розглянути різні можливості, тобто покаже, з яких варіантів можна вибирати, і які варіанти наразі реалізувати неможливо. Це може наочно продемонструвати, застосувавши готові стилі дизайну KONE. Вони надають приклади привабливих інтер’єрів ліфтів у трьох категоріях: «Природа та добробут» (Natural Wellness) із використанням природних матеріалів і відтворенням природного стилю; «Творчій» (Creative life) з акцентом на створенні атмосфери, яка підбадьорює та заряджає енергією; «Спадщина у сучасності» (Modern Heritage), що поєднує сучасні тенденції з культурною спадщиною. Використання цих трьох тем є зручним способом розпочати пошук потрібного рішення для вашого проєкту. На наступних етапах ви зможете вдосконалювати та змінювати деталі залежно від ваших уподобань та потреб.

2. Або зробить самостійно… у 3D

Широкий спектр малюнків, кольорів та матеріалів KONE відрізняється високим адаптивним потенціалом, що полегшує пошук поєднань згідно з вашим баченням, незалежно від того, чи хочете ви зробити інтер’єр приглушеним або виразним. А для тих дизайнерів, які віддають перевагу вільному стилю, є ще одна альтернатива — почати з чистого аркуша і розробити свій ліфт «з нуля». Якщо ви зупинилися на цьому варіанті, ви можете використовувати інструмент для створення свого ліфта від початку до кінця виходячи з власних уподобань і побачити, як матеріалізується ваш проєкт, елемент за елементом, у 3D прямо на ваших очах.

3. Матеріали створюють різницю

Інструмент допоможе вибрати матеріали, які відповідають вашому архітектурному задуму та вимогам щодо охорони здоров’я та безпеки.
Інструмент допоможе вибрати матеріали, які відповідають вашому архітектурному задуму та вимогам щодо охорони здоров’я та безпеки.

Зрозуміло, що обрані матеріали для оздоблення стін і стелі будуть значною мірою визначати те, як виглядатиме ваш ліфт у кінцевому підсумку. KONE Car Designer пропонує чисельні варіанти, які ви можете доопрацьовувати з дрібною деталізацією, від оздоблення стелі до кольору лампочок. Інструмент не тільки дозволяє створювати інтер’єр кабіни ліфта, який ідеально відповідатиме вашому архітектурному задуму, але й допомагає вибирати матеріали, які легко очищаються та є зручними у догляді, в тому числі інноваційні антибактеріальні покриття та покриття, на яких не залишаються відбитки пальців.

4. Спеціальні пристрої сигналізації та високотехнологічна панель управління

Функціональна система сигналізації та управління, що має привабливий зовнішній вигляд, може неочікувано сильно впливати на сприйняття користувачів. KONE пропонує широкий вибір зручних у використанні систем сигналізації та управління ліфтом, які дозволяють чітко орієнтуватися у просторі. Вони можуть бути утоплені в стіні або виступаючі на поверхні та підійдуть під будь-який стиль, в тому числі у антивандальному виконанні та такі, що призначені для людей з порушенням зору. У кабіні можна встановити від одного до чотирьох наборів кнопок у різних місцях. Якщо ви віддаєте перевагу високотехнологічним рішенням, можна встановити систему управління пунктом призначення, яка дозволяє користувачам вибирати свій поверх на зовнішній панелі керування в холлі або в мобільному додатку.

5. Створіть відповідну атмосферу завдяки ефектному освітленню

Створіть майбутнім користувачам атмосферу, що надихає, експериментуючи з різними варіантами освітлення.
Створіть майбутнім користувачам атмосферу, що надихає, експериментуючи з різними варіантами освітлення.

Якщо щось і може повністю зіпсувати гарний інтер’єр, так це погане освітлення. Інструменти KONE допоможуть створити потрібну атмосферу, оскільки ви зможете відчути як саме різні кольори та ефекти освітлення впливають на вигляд інтер’єру. Спробуйте різні поєднання розсіяного, прямого та непрямого освітлення для створення простору, що надихає, заряджає енергією або заспокоює.

6. Інформаційно-розважальний екран може додати останній штрих!

Інформаційно-розважальні екрани KONE — чудовий спосіб привернути увагу та інформувати пасажирів ліфта. Це дозволяє власникам будівель поширювати персоніфікований мультимедійний та онлайн-контент, а також надавати інформацію про безпеку та будівлю в кабінах ліфтів. Елегантний інформаційно-розважальний екран у кабіні лише підкреслить та додасть привабливості створеному вами інтер’єру. Перевірте як виглядатиме екран у кабіні вашого ліфта!

7. Функціональні деталі для груп з особливими потребами

KONE Car Designer також дозволяє без великих зусиль спланувати рішення щодо забезпечення безбар’єрного доступу та безпеки. Інструмент допомагає прийняти важливі рішення, наприклад, чи потрібно встановлювати в кабіні поручні (і якщо так, то де саме), відкидне сидіння, щоб літні пасажири могли відпочити під час поїздки, та як розташувати дзеркала для безпечного виїзду користувачів у кріслах-каталках. Всі ці елементи впливають як на функціональність, так і візуальне сприйняття ліфта.

8. Чудова кабіна... але посадка теж має значення!

Заздалегідь проробіть проєктне рішення посадкового майданчика в холлі, щоб поєднати візуальні концепції вестибюля та поверхів будівлі.
Заздалегідь проробіть проєктне рішення посадкового майданчика в холлі, щоб поєднати візуальні концепції вестибюля та поверхів будівлі.

Набір рішень KONE Car Designer не обмежується лише інтер’єром кабіни ліфта. Інструмент також пропонує візуальні елементи для створення дизайну посадкового майданчика. Це питання не є другорядним, оскільки саме посадковий майданчик визначає наскільки вдало інтегрований ліфт у візуальний простір вестибюля та поверхів будівлі. Типи, кількість і розташування індикаторів прибуття ліфта, поверхових постів виклику та дверних отворів можна легко підбирати за допомогою 3D-візуалізації посадкового майданчика в середовище KONE Car Designer. Інструмент також дозволяє відтворити вигляд готового посадкового майданчика, щоб уявити зовнішній вигляд ліфта в його остаточному виконанні.

9. Імпорт індивідуальних елементів

Якщо у великій бібліотеці KONE відсутні саме ті фактури або елементи, що вам потрібні, функція використання додаткових матеріалів дозволить імпортувати та спроєктувати власне оздоблення стін та підлоги кабіни ліфта. Ви навіть можете імпортувати спеціальні матеріали для стін та підлоги вашого посадкового майданчика, щоб забезпечити гармонійне візуальне поєднання ліфта та прилеглої до нього зони.

10. Готово... Поділиться своїм задумом!

Після завершення проєктування ви можете просто експортувати проєктні документи та надіслати їх зацікавленим особам для розгляду та погодження. Ви навіть можете надіслати їх постачальникам, щоб ініціювати процес закупівлі. А ще краще, надішліть посилання на проєкт в середовищі інструмента, щоб інші користувачі отримали можливість побачити 3D-візуалізацію і, за потреби, змінювати елементи проєкту. Такий поглиблений рівень цифрової колаборації під час проєктування ліфтів тепер стає можливим, але лише з новими розширеними інструментами KONE Car Designer.

Ще один момент. Дизайн ліфта класу KONE DX (Digital Experience) нещодавно отримав чотири нагороди на відомому конкурсі у сфері проєктування та дизайну Red Dot Award Product Design. Колекція інтер’єрів ліфта класу KONE DX та концепція цифрового ліфта KONE DX були відзначені нагородами за видатний дизайн, новаторство та «розумні» елементи.

Одним словом, в KONE розуміються на дизайні.

Наступного разу, я розповім про те, що ваші колеги, архітектори та дизайнери говорять про онлайн-інструменти планування та проєктування KONE. Чекаю на вас!

Алексі М.

Для отримання додаткової інформації про досвід користувачів KONE, матеріали та теми оформлення перейдіть за посиланням.

Про себе

Мене звати Алексі Марьямякі, і я відповідаю за клієнтські інструменти KONE для архітекторів та проєктувальників. Я працюю в KONE вже 16 років, тобто практично все своє трудове життя. Я маркетолог за освітою, тобто не «технар», але як власник дуже СТАРОГО мотоцикла я поступово перетворився у механіка (не за власним бажанням, а швидше через необхідність). Щоправда, напевно, я більше розуміюся на стендап виступах, ніж в інженерній справі, але, як мені здається, це робить мене ідеальним «експертом», який здатен пояснити, як слід користуватися інструментами KONE. Ці інструменти є такими незамінними саме тому, що не кожен з нас є інженером! Ні я, ні ви, ні навіть легендарний Алвар Аалто. І особисто я вважаю, що навіть Аалто міг би уникнути кількох жахливих прорахунків у проєктах, якби він в ті дні мав інструменти KONE!

img_KONE-Aleksi-Marjamaki-A-360x527

Ім'я: Алексі Мар'ямякі

Рідне місто: я родом із маленького містечка під назвою Ульвіла поблизу Порі на західному узбережжі Фінляндії.

Освіта: я навчався в університеті Оулу, а потім в університеті Тампере. Моєю спеціальністю був маркетинг, але я також вивчав стратегію та бухгалтерський облік.

Професійна роль: я член глобальної команди KONE з розвитку нового обладнання. Я відповідаю за такі інструменти, як «Онлайн проєктування ліфтів і ескалаторів» і «Дизайнер кабін ліфтів» для деталізації візуальних зображень ліфтів, а також за кілька інших інструментів для роботи з клієнтами, які ми зараз тестуємо.

Робочийстаж: я приєднався до міжнародної програми стажування KONE (ITP) у Гаазі, Нідерланди, у 2005 році. Я також працював менеджером із розвитку бізнесу в KONE у Великій Британії, коли інформаційне моделювання будівель (BIM) стало зростаючим трендом у проектуванні будівель.

Хоббі: займаюся кроссфітом з 2016 року. Кілька разів на рік катаюся на сноуборді. Я також маю човен і мотоцикл і люблю проводити теплі літні вечори, катаючись на човні навколо островів Гельсінкі або катаючись містом на своєму велосипеді.

Як я відпочиваю: я слухаю багато подкастів, деякі більш професійні, але переважно випадкові життєві знання. Я також дуже люблю стендап-комедію – дивитися і слухати, а не робити це сам.

Що мене надихає: мій син Ойва, якому щойно виповнилося вісім років, і моя дочка Анні, якій у липні виповниться п’ять років.

Поділитися сторінкою

Файли cookie

Ми використовуємо файли cookie, щоб оптимізувати функціональність сайту та забезпечити вам найкращий досвід під час перегляду нашого сайту. Якщо ви згодні з цим і приймаєте всі файли cookie, просто натисніть кнопку «Прийняти».

Ви також можете переглянути нашу privacy statement.